Fransa Aile Birleşimi Vizesi

Merhabalar, Fransa Aile Birleşimi Vizesi (France Family Visa) sayfamıza hoş geldiniz.

[box type=\”shadow\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Telefon: 0545 571 7 571   E-mail: info@kocakvize.com[/box]

Fransa Aile Birleşimi Vizesi

\"\"

Bu sayfamızda Fransa vatandaşı ya da daimi oturum iznine sahip olup Türkiye’de yaşayan aile bireylerini yanına almak isteyenlerin başvurması gereken aile birleşimi vizesi ve başvuru şartlarından bahsedeceğiz.

Yazımıza gerekli tüm kılavuzları hem sayfa sonuna hem de aralara ekleyerek danışmansız kendi başlarına başvuru yapmak isteyenlere yol göstermeyi hedefledik. Danışmanlık hizmetimizden yararlanmak isteyenlere de makul fiyatlara danışmanlık vermeye hazır olduğumuzu beyan etmek isteriz. (Her Türlü Soru ve bilgi paylaşımı için aşağıda verilen iletişim bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz).

Fransa aile birleşimi vizesi aile sebebi ile Fransa’ya gelen kişilerin uzun süreli Fransa’da ikamet etmesini sağlayan vizedir. AB ve İsviçre vatandaşları bu vizeden muaf tutulurlar. Diğer ülke vatandaşları Fransa aile birleşimi vizesini kesinlikle almalıdır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

  • İlk olarak aşağıda listelemiş olduğumuz evrakları hazırlamalısınız.
  • Daha sonra Fransa konsolosluğu resmi sitesi üzerinden online formu doldurmalısınız
  • Formu doldurduktan sonra ilgili başvuru merkezinden randevunuzu almanız gerekmektedir
  • Randevu günü başvuruda bizzat bulunarak biyometri işlemini tamamlamalı ve başvuru dosyanızı teslim etmelisiniz
  • Başvuru sonrası size verilen takip fişi ile başvurunuzu takip edip, işlem tamamlandığında başvuru yaptığınız yerden pasaportunuzu teslim alabilirsiniz.
  • Vizeniz onaylandıktan sonra 3 ay içerisinde Fransa’ya giderek Fransa’daki göç ofisine kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Nasıl Alınır?

Fransa aile birleşimi vizesi, D tipi uzun süreli vize kategorisinde yer almaktadır. Schengen kapsamında olan Fransa için uzun süreli vize şartları diğer Schengen vize şartlarıyla aynıdır. D tipi vize başvurularında incelenme süresi de farklılık göstermektedir. Öncelikle Fransa’da yaşamak için gerekli olan koşulları yerine getirdiğinizden emin olmalısınız. 

Fransa Göç ve Entegrasyon ofisi tarafından belirlenen şartlara, başvuru sahipleri tamamen uymalıdır. Aile birleşimi vizesi başvurusundan önce Fransa’dan onaylanmış ola uzun süreli Fransa vizesi sahibi olmanız gerekmektedir. Şartlara uyumun devamında Fransa Konsolosluğu’ndan talep edilen belgeler hazırlanmalıdır ve Fransa Konsolosluğu’ndan randevu alınmalıdır. Randevu esnasında alınacak olan parmak izi işleminin ardından şahıslar için evrak inceleme süresi başlatılmaktadır.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Nereden Yapılır?

\"\"

Fransa vize başvurusu Covid-19 pandemi öncesi sadece Fransa Konsolosluğu ve Büyükelçiliği üzerinden yapılıyordu. Pandemi döneminde alınan karar ile birlikte başvuru merkezleri üzerinden başvuru kabul edilmektedir.

Resmi ikamet adresleri aşağıdaki şehirlerde olan başvuru sahipleri için İzmir ve İstanbul’daki vize başvuru merkezi üzerinden Fransa aile birleşimi vize başvurusu yapılabilmektedir.

Aşağıdaki şehirler dışında ikamet eden başvuru sahipleri, Fransa aile birleşimi vize başvurusunu Ankara’dan gerçekleştirmek zorundadır.

Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya, Tekirdağ, Uşak.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Başvuruları Nereye Yapılmaktadır?

Uzun süreli Schengen vizesi olması nedeniyle Fransa aile birleşimi vizesi başvuruları, şahıslar tarafından Fransa Konsolosluğu’na yapılmalıdır. Başvurular esnasında hazırlanan evraklar dikkatli ve titiz bir şekilde hazırlandıktan sonra konsolosluğa ibraz edilmelidir. Evrakların hazırlanma işleminden sonra Fransa Konsolosluğu’ndan alınacak randevularda, Türkiye’de yaşayan ve başvuruyu gerçekleştiren şahısların parmak izi alınmaktadır. 

Parmak izi ve biometrik işlemlerin konsoloslukta alınması nedeniyle başvurular kişiler tarafından yapılmalıdır. Fransa vize randevularının durumu, günü ve saati konusunda başvuru sahiplerinin isteğine uygun davranılmaktadır. Belirlenen randevu bilgileri öncelikle kişinin onayına sunulacak ve onaylar ise Fransa Konsolosluğu ile randevusunu belirlemiş olacaktır.

Fransa Aile Birleşimi Vize Koşulları

  • Fransa’da toplamda 18 aylık bir süreyle oturum iznine sahip olan kişinin aile birleşimi yapması mümkün olacaktır.
  • Başvuruların yetkili kurumlara gerçekleştirilmesinin ardından sonuçlar hızla alınabilecektir. Uzun dönemli olarak gerçekleştirilecek vize başvurularının ardından, taleplerin değerlendirilmesi mümkün olacaktır.
  • 2007 tarihli Göçün Kontrolü, Uyum ve İltica şartlarıyla ilgili olarak çıkarılan yasaya göre, aile birleşimi başvurularında birtakım şartlar bulunmaktadır.
  • Örneğin, başvuru yapacak olan kişilerin yaş aracılığı 15 ile 65 arasında olmalıdır. Ayrıca, Fransızca diline yatkınlığın ve kültürel-toplumsal değerlere dair bilgilerin ölçümleri yapılacaktır. Tüm kontrollerin yapılmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sözleşmeyi imzalaması gerekmektedir.

Fransa Aile Birleşimi İçin Gerekli Evraklar

\"\"

Fransız eşin toplaması gereken belgeler:

  • Dönüş tarihinizden sonra 90 gün süresi olmalıdır.
  • İki tane biyometrik fotoğraf.
  • C kimlik kartı fotokopisi.
  • Fransa’da oturan bir Fransa vatandaşı değilseniz yasal olarak Fransa’da oturduğunuzu belirten oturum izni.
  • Sadece üst kısmı doldurulmuş OFII formu.
  • Fransız vatandaşı olan kişinin vatandaşlık sertifikası. Onun yerine muadili doğum belgesinin tamamı veya Fransız vatandaşlığına geçiş belgelerinin suretleri.
  • Evliliği kanıtlayan uluslararası geçerli olan evlilik belgeleri.
  • Son 2 ayda Fransız evlilik akdinin tamamını içinde barındıran aslı gibi sureti. Onun muadili Yabancı evlilik akdinin son 3 aylık transkriptinin aslı gibi belgesi ile birlikte dosyaya eklenmelidir.
  • Aile cüzdanı.
    • Eğer ki nikah 3 aydan daha eski bir nikahsa Türk vatandaşı olan eşin tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği de gerekmektedir.

Yabancı pasaport sahipleri başvuru yaparken gerekli belgeler:

  • Dönüş tarihinden sonra en az 6 ay daha geçerliliği olmalıdır.
  • İki tane güncel hali temsil eden biyometrik fotoğraf.
  • C kimlik kartı fotokopisi.
  • Eğer oturduğunuz ülkenin vatandaşı değilseniz orada yasal olarak kaldığınızı kanıtlayan tüm belgeler. (Oturma izni.)
  • Pasaporttaki tüm vize ve mühür bulunan sayfaların tek tek fotokopisi.
  • Üst bölümü doldurulacak olan OFII formu.
  • Aile ile ilişkisini kanıtlayan tüm belgeler eklenebilir. Konsolosluk görevlilerini ikna etmek açısından önemlidir.
  • Evlilik akdinin tercümesi. Noter tasdikli ve yeminli bir tercüman tarafından çevrilmelidir.
  • Daha önceden evlenip boşandıysanız. Boşanmayı içeren bir mahkeme kararı.
  • Ebeveynler boşanırlarsa eğer. Reşit olmayan çocuklar için yazılan kalan velinin vekaletnamesi ve bu belge noter tasdikli olarak çevrilmelidir.

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği de dahil Türk makamlarından alınan hiçbir belge direk olarak kabul edilmez. Bu evrakları öncelikle noter tasdiki ile Fransızcaya çevirtmelisiniz. Türkçe hiçbir belge kabul edilemez. Tüm çeviri işlemleri başvuran kişiye aittir.

Bu başvurularınızı gerçekleştirirken evliliğinizin gerçek olduğunu ispat etmeniz gerekmektedir. Noter tarafından İngilizce ya da Fransızca diline çevrilmemiş olan evraklar kabul edilmeyecektir.

Resmi günlerin ve tatil günlerinin hesap edilmesiyle adım atılmalıdır. Başvuru sahipleri tarafından ibraz edilecek evrakların konsolosluk tarafından değerlendirilmesinin ardından vize onayı, vize reddi, ek belge veya mülakat gibi sonuçlar alınabilmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Valilik Onayı

Fransa aile birleşimi valilik onayı mektup ulaştırıldıktan daha sonra, Türkiye sınırları içerisindeki büyükelçiliğe ya da konsolosluğa valilik tarafınca bilgi gönderimi sağlanmaktadır. Başvuru yapan kişi ise bu süreçte beklemeden kalmaktadır.Ardından yaklaşık olarak 1 ya da 2 ay gibi bir süre kapsamı içerisinde, Türkiye’de bulunan yetkili ofis başvuru yapan kişi ile irtibata geçmektedir. Eğer başvuruda bulunan kişi Ankara Fransa Büyükelçiliği’ne yakın bir il çevresinde ikamet ediyor ise, başvuru gerçekleştiren kişi hala valilik onayı bekler iken, büyükelçilik tarafından gerekli evraklar ve birtakım belgelerin de Fransa dili üzerinden çevirisi talep edilmektedir

Ancak kişi İstanbul Fransa Konsolosluğu’na bağlı olan çevre illerde ikamet ediyor ise, valilik onayı sonrasında yaklaşık olarak 1 ya da 2 ay içerisinde başvuru sahibi ile iletişime geçilerek gerekli evrakların talebinde bulunulmaktadır.Bu evraklar kapsamında başvuru yapan kişiye verilen randevu tarihi içerisinde ilk olarak Akciğer filmi çektirmek üzere Verem Savaş derneğine gitmesi talep edilmektedir. Ardından yetkili ofise giderek evrakları teslim ederek bekleme süresine girmektedir.

Daha sonrasında başvuru sahibi Fransa topraklarına ayak bastığı andan itibaren yapması gereken bilgiler verildikten sonra, kısa bir doktor muayenesinden geçmesi gerekmektedir. Bu aşamada ise kişiye genel muayene amacı ile birtakım sorular sorulmaktadır.Bunun yanı sıra başvuru sahibinin çıkışında evrakları teslim etmiş olduğu yetkili kişi zarf içerisinde evrakları geri vermektedir. Ardından öğleden sonraya VFS Global’e randevu vermektedir. Daha sonrasında başvuru sahibi vizeyi aldıktan sonra Fransa’ya gidebilmektedir.

Fransa Aile Birleşimi Ne Kadar Sürer?

Aile birleşimi başvurularının normal koşullarda bir aylık bir süre içerisinde yanıtlanması beklenmektedir.

Fransa aile birleşimi sürecinde pandeminin de etkisi ile sonuçların çıkması biraz daha uzun zaman alabilmektedir. Bu noktada pandemi sebebi ile en geç 3 aya kadar olumlu ya da olumsuz dönüş yapılması mümkündür. Ayrıca size bir referans numarası da verilecektir. Bu referans numarası üzerinden aile birleşiminin ne konumda olduğuna dair bilgilendirme alınabilir.

Aile birleşimi vizesine dair hazırlanan belgelerin eksik ya da hatalı olması süreyi uzatır. En fazla 3 ay içerisinde vize sonucunu öğrenmeniz sağlanır. En yakın ihtimal ile 30 iş günü içerisinde aile birleşimi vizesi alınabilir.

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Ücreti Ne Kadar?

  • Konsolosluk Ücreti; 99 € (Eş Fransız vatandaşı ise ücretsiz).
  • Başvuru Merkezi Ücreti; 26 €.
  • Bizim ile çalışmanız halinde Koçak Vize Danışmanlık hizmet bedeli; 60 €.
  • Seyahat sağlık sigortası zorunlu değildir. Talep edilmesi durumunda harici fiyat bilgisi verilecektir.
  • Çeviri gerekmesi durumunda evraklar tarafımıza ulaştıktan sonra anlaşmalı olduğumuz tercümanlardan fiyat teklifi alınıp tarafınıza bilgi sağlanacaktır.

\"\"

Sık Sorulan Sorular (SSS)

Fransa Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar 2021?

Fransa aile birleşimi vizesi başvurunuzun tamamlanmasının sonrasında 3 ay içerisinde size sonucu iletilir.

Fransa D Tipi Vize Kaç Günde Çıkar?

Fransa Konsolosluğu’na yaptığınız başvuru 15 iş günü içerisinde değerlendirilerek size iletilir. Bu süre konsolosluk ve evraklarınıza bağlı olarak değişebilir.

Fransa Aile Birleşimi Vize Başvurusu için Dil Şartı Aranıyor Mu?

Türkiye’den yaptığınız Fransa aile birleşimi vize başvurusu için dil zorunluluğu yoktur.

Bununla birlikte, konsolosluğun sizden ek evraklar ve dil yeterliliği talep etme hakkı mevcuttur.

Ofii Aile Birleşimi

Office Français de l’Immigration et de l’Intégration Ofii olarak kısaltılmaktadır. Fransa aile birleşimi başvurularının bu sistem üzerinden tamamlanması gerekmektedir.

Ofıı Aile Birleşimi Nedir?

Ofii Fransa’nın aile birleşimi ile alakalı detayları ve prosedürleri inceleyen uygunluk koşullarını denetleyen birimi olarak da tanımlanabilmektedir.

zun süreli vizeye ilişkin Fransa Göç ve Entegrasyon Ofisi üzerinden başvurulara yer verilir. Aile birleşimi Fransa adına önceliğiniz başvuru merkezlerinin belirttiği prosedürleri ele almak olmalıdır. Böylece hazırlamanız gereken evrakları öğrenir ve randevu alarak başvurunuzu yaparsınız.

Aile birleşimi vizesi Fransa için D tipi ele alınır ve gerekli evraklar sıralanır. Biyometrik fotoğraf ve pasaport başta olmak üzere kimlik kartlarının fotokopisi talep edilir. Aynı zamanda OFII formunun da eksiksiz olarak doldurulması önem arz eder.

Uzun süreli vize başvurularında OFII aile birleşimi devreye girer. Şöyle ki bu ofis Fransa’da yer alır ve başvurularınızı iletmeniz beklenir. Söz konusu aile birleşimi olduğu zaman yetkili mercilerden randevu almanız ve topladığınız belgeleri ibraz etmeniz önem arz eder.

Fransa Ticari ve Turistik Schengen vizesi için tıklayınız

Schengen vizesi nasıl alınır? yazımızı okumak için tıklayınız

Fransa Aile Birleşimi Vizesi sayfamızı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

\"vize

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top