Merhabalar! Hollanda ülkesine seyahat yapmayı planlayan Türk vatandaşları Hollanda vizesi almaları gerekmektedir. Ülkeler arasında yapılan seyahatlerde bilindiği üzere istisna durumlar hariç pasaport ve vize zorunluluğu vardır. Eğer adımınızı atmaya karar verdiyseniz ilk yapmanız gereken şey ise vizenizi almaktır.
Hollanda vizesi almak için başvuru süreci de gözünüzü korkutmasın. Hollanda vizesi nasıl alınır? Hollanda vizesi hakkındaki tüm bilgileri sizin için yazdık.
Hollanda Vizesi
Hollanda gitmek için Umuma mahsus pasaport sahipleri (bordo pasaport) vize almaları gerekirken. Yeşil ve hususu pasaport sahipleri vizeden muaftırlar yani vizesiz gidebilirler.
[box type=\”info\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Diplomatik (Siyah) pasaport: Vizeden muaf. 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır
Hizmet (Gri) pasaport: Vizeden muaf. 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır
Hususi (Yeşil) pasaport: Vizeden muaf. 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır
Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport: Vizeye tabidirler. Vize almaları gerekmektedir.
[/box]
Kaliteli güvenli ve garantili vize hizmeti almak ve vize işlemlerini yapmak için bizim ile iletişime geçiniz.
[box type=\”shadow\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]TELEFON: 0545 571 7 571 Email: info@kocakvize.com[/box]
Hollanda Hakkında
Hollanda vizesi ile seyahat edebileceğiniz Hollanda Krallığı, meşruti monarşi ile yönetilen bir Avrupa ülkesidir. Belçika ve Lüksemburg ile Benelüks topluluğunun bir parçası olan Hollanda Krallığı; kuzey ve batıda Kuzey Denizi, güneyde Belçika, doğuda ise Almanya ile sınır komşusudur. Hollanda Krallığı’nın Rotterdam kenti, Avrupa’nın en büyük limanlarından bir tanesi olma yönü ile öne çıkar.
Ülke topraklarının büyük çoğunluğu deniz seviyesinin altında kalan Hollanda Krallığı’nın nüfus yoğunluğu oldukça fazladır. Alçak ülke manasına gelen Netherlands olarak adlandırılan Hollanda Krallığı’nın topraklarının büyük bir parçası Batı Avrupa’da yer alırken, ülkenin Karayipler’de de üç adası yer alır. Hollanda Krallığı’nın 41.528 km2 yüzölçümlü topraklarında 17.306.912 nüfuslu insan yaşar.
Hollanda toplumunu; Hollandalılar, Avrupa Birliği Vatandaşları, Türkler, Endonezyalılar, Faslılar, Surinamlılar, Hollanda Karayiplisi gibi birden çok milliyetten insan topluluğu yaşar. Ülke, Holştayn ismi verilen inekleri ile peynirleri ile yel değirmenleri ile bisikletleri ile laleleri ile ve insanlara sunduğu sosyal haklar ile dünyaca adını duyurmuş niteliktedir. Hollanda Krallığı; Avrupa Birliği, NATO, OECD üye ülkeleri arasında yer alır.
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Başlıca Hizmetlerimiz;
Hollanda Vizesi için Başlıca Hizmetlerimiz aşağıda yer almaktadır.
- Randevu almak
- Gerekli evrakları size bildirmek ve dosyanızı gerekli formatta hazırlamak
- Sizin adınıza elçiliğe başvuru yapmak
- Online Başvuru formunuzu doldurmak
- Durumunuzu açıklayıcı elçiliğe hitaben yazılmış niyet mektubunuzu İngilizce olarak hazırlamak
- Uçak rezervasyonunuzu yapmak
- Davet mektubunuz mevcut değil ise otel rezervasyonu yapmak
- Gerekli Türkçe evraklarınızı İngilizce tercüme etmek
- Vize görüşmesi ile ilgili gerekli bilgileri size sunmak
- Son olarak da, dosyanızı elçiliğin istediği formatta hazırlamak
- Elçilikten geri pasaportu teslim almak
- Vize ile beraber Pasaportu sizlere teslim etmek [/box]
Hollanda Vize İstiyor mu? Hollanda\’ya Vize Var mı?
Hollanda vize istiyor mu? Hollanda\’ya vize var mı? Hollanda vize gerekiyor mu? Hollanda vize ister mi? Hollanda yeşil pasaporta vize istiyor mu? Hollanda vize gerekiyor mu?
[box type=\”info\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Diplomatik (Siyah) pasaport: Vizeden muaf. 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır
Hizmet (Gri) pasaport: Vizeden muaf. 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır
Hususi (Yeşil) pasaport: Vizeden muaf. 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır
Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport: Vizeye tabidirler. Vize almaları gerekmektedir.
[/box]
Diplomatik (Siyah) pasaport, Hizmet (Gri) pasaport ve Hususi (Yeşil) pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile vizeden muaftır.
Hollanda’ya seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.
Hollanda Schengen vizesi (90 güne kadar – C tipi vize) başvurusu direkt olarak konsolosluklara yapılamaz. Hollanda Schengen vize başvurusu VFS Global Hollanda vize başvuru merkezi üzerinden gerçekleştirilir ve buradan gerçekleştirilen vize başvurusu konsolosluğa gönderilir.
Hollanda Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?
Hollanda vize başvurusu, Kısa süreli olarak yapacağınız seyahatler için almanız gereken vize türlerine dair başvurular doğrudan konsolosluğa yapılmamaktadır. Öncelikle yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ile iletişim kurmanız gerekecektir. Yalnızca uzun süreli vize alınacak olması durumunda Hollanda diplomatik temsilcileri aracılığıyla başvurular kabul edilecektir. Hollanda vize başvurularınızı gerçekleştirirken, bulunduğunuz bölgeye en yakın konumda olan konsolosluk ile iletişime geçmeniz gerekecektir. Alınması gereken randevular ve sunulacak evraklar hakkında bilgi alabilmek adına profesyonel ofisleri tercih edebilirsiniz.
Böylelikle eksiksiz ve hatasız bir şekilde tamamlanmasını isteyeceğiniz Hollanda vize başvuru evrakları sayesinde daha olumlu süreçleri yaşayabilirsiniz. Biyometrik verilerin son 5 yıl içerisinde alınmış olması halinde yeniden başvuru yapmanıza gerek duyulmayacaktır. Ancak böyle bir işlemi, bu süre içerisinde gerçekleştirmediğinizde biyometrik veri için şahsen başvurmanız gerekecektir. Başvurular esnasında istenecek olan biyometrik veriler için bazı fiziki engellerin bulunması halinde ve başvuru sahibinin 12 yaşından küçük olması halinde muafiyet tanınmaktadır. Bu tür durumların olmaması halinde randevu gününde konsoloslukta bulunarak parmak izi taraması yapılmasını sağlamanız istenecektir.
Tüm bu işlemlerin sorunsuz olarak gerçekleştirilmesi halinde yapılacak başvuruların sonuçlanma süresi 7-15 iş günü olacaktır. Başvuru türünüze göre bu sürelerin uzayabileceğini unutmamalısınız. Çalışma veya oturma izni almak için Hollanda vizesine başvuracak olan kişilerin yaklaşık 4 hafta öncesinden tüm işlemlerini tamamlamaları önerilmektedir. Böylelikle seyahatlerinizi iptal etmek veya ertelemek zorunda kalmamanız için gerekli tedbirler alınacaktır.
Hollanda Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?
Hollanda Konsolosluğuna yapacağınız başvurular neticesinde seyahat amaçlarınıza göre Hollanda vize işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Schengen ülkeleri arasında yer alan Hollanda’ya seyahat etmek istediğinizde, ziyaretlerinizi gerçekleştirebilmek için vize almanız gerekmektedir. Ancak kısa süreli olarak yapacağınız seyahatler için almanız gereken vize türlerine dair başvurular doğrudan konsolosluğa yapılmamaktadır.
Öncelikle yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri ile iletişim kurmanız gerekecektir. Yalnızca uzun süreli vize alınacak olması durumunda Hollanda diplomatik temsilcileri aracılığıyla başvurular kabul edilecektir. Hollanda vize başvurularınızı gerçekleştirirken, bulunduğunuz bölgeye en yakın konumda olan konsolosluk ile iletişime geçmeniz gerekecektir. Alınması gereken randevular ve sunulacak evraklar hakkında bilgi alabilmek adına profesyonel ofisleri tercih edebilirsiniz.
Hollanda vizesine başvurmak istediğinizde 90 günden daha kısa süreli seyahatleriniz için kısa süreli Hollanda vizesi, 90 günün üzerindeki seyahatleriniz için ise uzun süreli Hollanda vizesi başvurularını gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Başvurularınızla hangi konsolosluğun ilgilendiğini kontrol ettikten sonra vize işlemleri için yetkilendirilmiş vize ofisleri ile iletişime geçebilirsiniz. İstanbul ve çevresinde yaşayan kişilerin İstanbul Başkonsolosluğu’na, Ankara ve çevresinde yaşayan kişilerin ise Hollanda vize başvuruları için Hollanda Ankara Büyükelçiliği’ne başvurmaları gerekmektedir.
Başvurularınızın onaylanması için normal süreçlerin aşmaması adına tatil günlerine dikkat etmeniz önerilmektedir. Türkiye’nin ve Hollanda’nın resmi tatillerini göz önünde bulundurmanız, daha kısa sürede sonuç almanız açısından faydalı olacaktır. Başvuru sahibinin 18 yaşından küçük olması halinde ise yasal velileri tarafından imzalanması gereken evraklar sunulacaktır. Muvafakatname belgesinin hazırlanması bu aşamada talep edilecek belgelerin arasında yer alacaktır.
Hollanda Vizesi Nereden Alınır?
Hollanda vizesi yetkili vize ofisleri üzerinden başvuru yapılarak alınabilir. Vize ofisleri sizin adınıza vize başvurusu yapma yetkisine sahiptirler.
Ayrıca VFS GLOBAL Hollanda vize başvurusu merkezi üzerinden de yapabiliriler.
Hollanda Vizesi Nasıl Alınır?
Hollanda’ya seyahat gerçekleştirmek için ilk önce yetkili vize ofisleri üzerinden Vfs Global ve Hollanda Büyükelçiliğinden Hollanda vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Hollanda vizesi için gerekli evrakları ve Hollanda vizesi için istenilen belgeleri hazırladıktan sonra ve Hollanda vize ücretini yatırdıktan sonra Hollanda için 1 aylık Hollanda vizesi, 3 aylık Hollanda vizesi, 6 aylık Hollanda vizesi, 1 yıllık Hollanda vizesi alabilirsiniz.
- Pasaport ( Hollanda vizesi alabilmeniz için en az 6 aylık süreli pasaporta sahip olmalısınız)
- Pasaportunuzda iki boş sayfa olmalıdır.
- Pasaport orijinali ve son 5 yıla ait vizeli sayfaların fotokopisi
- Hollanda Schengen vize başvuru formu (Buradan İndirebilirsiniz)
- 2 adet 35×45 mm boyutunda biyometrik fotoğraf (Detayları burada açıklanmıştır)
- Seyahat sağlık sigortası
- Otel rezervasyonu ya da varsa davetiye mektubu
- Gidiş-dönüş uçak (ulaşım) rezervasyonu
- Finansal durumu gösterir evraklar
- Çalışma durumunu gösterir mesleki evraklar
- Nüfus kayıt örneği
- Seyahat amacını kanıtlar nitelikte ek davetiye ve belgeler
- Varsa tapu, ruhsat, kira kontrat vb. fotokopisi
Hollanda Vize Türleri
Hollanda Schengen vize (C Tipi )
Hollanda vize türleri, Hollanda vize başvurularınızın olumlu sonuçlanabilmesi için vize çeşitlerini iyi bir şekilde belirlemeniz gerekmektedir. Vize türlerinin süreleri, fiyatları ve evrakları ile ilgili güncel bilgileri alabilmek için mutlaka vize ofisleri ile iletişime geçmelisiniz. Ücretsiz danışmanlık hizmetlerini sunan bu adresler sayesinde hangi vize çeşidinin Hollanda seyahatleriniz için uygun olacağını netleştirebilirsiniz. Detaylı bir şekilde inceleyebileceğiniz Hollanda vize çeşitlerinden bazıları şu şekildedir:
Hollanda Schengen vize (C Tipi )
90 gün altı vizedir. Hollanda’da 90 günden daha az bir sürede kalınacak ise C-tipi vizeden birilerini seçip almaları gerekmektedir.
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
- Turistik vize (Turizm vizesi)
- Ticari Vize (iş ve fuar vizesi)
- Çalışma vizesi
- Aile ve Arkadaş ziyaret vizesi
- Eğitim Vizesi
- Tır Şoförü vizesi
[/box]
Hollanda Vize Çeşitleri:
- Ticari amaçlı vize; mesleki toplantılar veya konferanslar dâhilinde her türlü ticari faaliyet için göçmen durumunda olmayan kişilere, genellikle 6 aylık süreçler için düzenlenen vize çeşididir.
- Turistik amaçlı vize; kısa süreli verilen vize grubuna dâhildir. Gezi ve kültürel amaçlı seyahatler için genellikle 90 gün süreli verilen vize çeşididir.
- Hollanda Schengen vizesi; Schengen Bölgelerine üye olan ülkelerden bir veya birkaçına seyahat etmek için turizm veya iş amaçlı geziler için geçerli 90 güne kadar uzatılan kısa süreli vize çeşididir.
- Aile ve arkadaşları kapsayan ziyaret amaçlı vize; Hollanda’da ikamet eden aile arkadaş gibi ziyaret edilebilecek kişilerin var olması ve bu kişiler tarafından davet dilekçesinin yazılması sonucu ziyaretçi kişinin vize alması sağlanan vize çeşididir.
- Şoför vizesi; ticari amaçlı hususi veya şirket aracı ile Schengen bölgelerine girmek veya Schengen bölgesinden geçiş sağlamak için başvuru yapılan vize çeşididir.
- Transit vize; aktarmalı yurtdışı uçuşlarda aktarma yapılacak ülke tarafından istenen geçici olarak verilen vize çeşididir.
- Denizci vizesi; Malta veya Malta üzerinden Schengen bölgesine üye ülkelerin karasularına geçiş izni amaçlı kısa süreli verilen vize çeşididir.
- Kültür – Sanat – Spor – Konferans – Araştırma Faaliyetleri vizesi; eğitim seyahatlerini kapsayan vize çeşididir.
- Hollanda Antilleri vizesi; Hollanda Krallığı’nın Antiller bölümü için verilen, Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, St Eustatius ve St Maarten bölgelerini kapsayan vize çeşididir.
Hollanda Ulusal Schengen vize (D Tipi – Uzun Dönem )
90 gün üzeri vize tipidir. Hollanda’da 90 günden fazla kalınacak ise D-tipi vizeleri almaları gerekmektedir. Çalışma, Mesleki Eğitim, Araştırma, Üniversite Eğitimi, Staj, Dil Kursu için alınan vize tipidir
- Çalışma vizesi
- Mesleki Eğitim, Araştırma, Üniversite Eğitimi vizesi
- Staj vizesi
- Dil Kursu
Yukarıda belirttiğimiz vize çeşitleri arasından yapacağınız seçimlerin ardından belgelerin sunulması için randevular vize merkezleri tarafından oluşturulacaktır. Bu konuda bilgilendirmelerin en kısa süreçte yapılmasına özen gösterilmektedir. Yapılacak olan başvurularda herhangi bir bilginin hatalı, eksik veya doğruyu yansıtmaması halinde ise başvurular ret yanıtı ile sonuçlanacaktır. Bu nedenle tam ve eksiksiz bir şekilde hazırlanabilmesi için ancak bu işte uzman olan vize merkezlerini aramanız gerekecektir.
Hollanda Vize Başvuru Şartları Nelerdir?
- Schengen vizesi başvuruları için elçilik ya da konsolosluktan randevu almak gerekmektedir. Randevunun, seyahat tarihinden en az 15 gün önce alınması tavsiye edilmektedir.
- Elçilik ya da konsolosluktan alınan randevu sonrasında istenen belgelerin tamamı elden teslim edilmektedir.
- Pasaportun ve önceki vizelerin tüm kopyalarının seyahat tarihinden önce en az 3 ay geçerli olması gerekmektedir. Pasaportlarda ise en az iki boş sayfa bulunmalıdır.
- İlk kez Schengen vizesine başvuruda bulunacakların randevu alarak parmak izi vermeleri gerekmektedir. Parmak izi, 5 yıl süre için geçerlidir. Bununla birlikte, 02.02.2015 tarihinden önce Hollanda vizesi için alınan parmak izleri Hollanda Konsolosluğu tarafından kabul edilmemektedir.
- 10 yıldan daha eski olan pasaportlarla Hollanda’ya seyahat etmek mümkün değildir.
Hollanda Turistik Vizesi
Tatil, gezi ya da balayı için turistik vizeler kısa sürede sonuç vermektedir. Birçok vize türüne göre istenen evraklarda daha hızlı şekilde temin edilmektedir. Hollanda turistik vize için de bu durum geçerliliğini korumaktadır. Sorunsuz şekilde işlemlerinizin tamamlanabilmesi için sizden istenen evrakları hazır hale getirmeniz gerekir. Fakat Hollanda konsolosluğu hiçbir şekilde doğrudan yapılan vize başvurularını kabul etmemektedir. Hollanda vize başvurusu için konsolosluğun bizzat yetkilendirdiği merkezlerle iş yürütebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken husus merkezlerin yetkili olup olmadığıdır.
Turistik seyahatler 90 günlük süreyi kapsadığından dolayı başvurularınızı kısa süreli vizeler olarak yapmanız gerekmektedir. Hollanda Schengen ülke dahilinde olduğundan dolayı başvurularınızda bu duruma dikkat etmeniz gerekir. Hollanda Schengen vizesi ile birçok ülkeyi ziyaret etmeniz mümkündür. Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus ise ilk seyahatin Hollanda’ya yapılmasıdır. Bu sayede Hollanda’dan diğer ülkelere rahatlıkla geçiş yapabilirsiniz.
Seyahat planlarınızı yaparken evrak teminlerine özen göstermeniz çok önemlidir. Değerlendirmeler esnasında dosyanızda uçak ve otel rezervasyonları olması gerekmektedir. Fakat otel ve uçak ile ilgili ön ödeme yapmamaya çalışın. Vizeniz onaylanmadan yaptığınız ödemeler sonucun olumsuz çıkmasında tarafınıza iade edilmeyebilir. Bu tür ayrıntılara dikkat etmeli ve riskli hallerden uzak durulmalıdır. Hollanda turistik vize konusunda vize merkezimizden ayrıntılı bilgi edinmeniz ve nasıl bir yol haritası çıkarmanız gerektiği tarafınıza aktarılacaktır. Böylece gerçekleştirmek istediğiniz seyahat sorunsuz şekilde gerçekleştirilebilecektir. Vize alabilmenize mani olabilecek bir durum olmadığı taktirde vize onayınızın olumlu sonuçlanması yüksek ihtimallidir.
Başvurularda güncel bilgi aktarımı yapılması önemlidir. Vize başvurularında doldurulması gereken formun değişmiş olması gibi durumları göz önünde bulundurmak gerekir. Ayrıca sizden istenen belgeler konusunda da mutlaka evrak tarihlerine dikkat etmeniz gerekecektir. Pasaportunuzun da geçerliliği ve uygunluğu da mutlaka denetlenmelidir. Yıpranmış bir pasaport ile başvuruda bulunmanız ret olmasına sebep olabilir. Ayrıca pasaportunuzun içerisinde bulunması gereken 2 boş sayfanın da kontrolü yapılmalıdır. Bu tür kontroller ayrıca vize başvuru merkezi tarafından da yapılacaktır. Hollanda turistik vize konusunda zaman sorunu yaşamamak için önceden tedbir almak daha doğru olacaktır. Seyahat tarihine yakın başvuru yapmak zorunda kalındığında sıkıntılı evrakın düzeltilmesi zaman alabilir.
Hollanda Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi
Hollanda’ya ailenizi ya da arkadaşınızı ziyaret etmek için gitmek istemeniz halinde vize almanız gerekmektedir. Birbirinden farklı özelliklere sahip olan vize türleri seyahat amacına göre değiştiği için öncelikle amaç belirlenmelidir. Hollanda aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusunda bulunabilmeniz için ispat etmeniz gereken bazı belgeler söz konusudur. Bu belgelerden bir tanesi ziyaret etmek istediğiniz kişinin sizi davet ettiğini gösterir belgedir.
Sizi Hollanda’ya davet edecek kişinin hazırlaması gereken davetiye usullere uygun şekilde olmalıdır. Öncelikle Hollanda’da ki ikame adresi ve iletişimi davetiyede bulundurmalıdır. Ne iş yaptığına dair belgeleri de ekleyerek yaşamış olduğu bölgenin ilgili kurumundan davetiyeyi onaylatmalıdır. Başvuru dosyasında sunmanız gereken davetiyenin orijinal olmasına dikkat etmelisiniz. Davetiyenin fotokopisi kabul görmediği için orijinal davetiyeyi almadan Hollanda vize başvurusu yapmamanız önemlidir.
Ziyaretler ile alakalı yapılan başvurularda vize talebinde bulunan kişinin geri döneceğini de ispat etmesi istenmektedir. Kalıcı olarak gitme planları yapmaması ve ziyaret sonrasında geri dönüşünün kesin olması gerekir. Özellikle bu noktada dikkat edilen husus ise mesleki durumudur. Gelir belgeleri ve banka hareketlerini de doğru şekilde sunmak Hollanda aile ve arkadaş ziyareti vizesi alabilmede önemlidir. Olumsuz haller ile karşılaşmama adına da doldurulması gereken formların gerçekle birebir olması gerekir. Vermiş olduğunuz bilgilerin teyitleri gerekli kurumlardan sorularak öğrenildiği için doğru bilgi ortaya çıkacaktır. Bundan dolayı verilen tüm bilgilerin doğru olmasına ve kriterlere uygun olmasına özen göstermelisiniz.
Hollanda konsolosluğu vizeler ile ilgili doğrudan başvuruları kabul etmediği için vize merkezleri ile işlemleri yürütmeniz gerekecektir. Burada dikkat edilecek husus konsolosluğun vize merkezine yetki verip vermediğidir. Bunu araştırarak Hollanda vize işlemleri başlatmanız daha iyi olacaktır. Schengen ülkesi olan Hollanda başvurularda parmak izi ibrazlarına da dikkat etmektedir.
Daha önce Schengen vizesi alarak seyahat yapmışsanız parmak iziniz sistemde kayıtlı demektir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken husus ise parmak izi sistemde 5 yıl kalmaktadır. 5 yılı geçmesi durumunda ise yenileme yapmanız gerekecektir. Sürelere dikkat ederek sistemde kayıtlı olup olmadığını sorgulamanız daha iyi olur. İlk kez başvuruda bulunanlar için ise böyle bir sorgu olmadan doğrudan parmak izi işlemlerini yapması gerekir.
Hollanda Ticari Vizesi
Ticari alanda ki büyümenin dış ticaret ile daha hızlı olduğu ve etkin çalışma alanında başarıya ulaşmanın daha kolay olduğu bilinen bir gerçektir. Hal böyle olunca da yurtdışı ticari ilişkilerin önemi artmaktadır. Dış ticaret konusunda Hollanda oldukça etkin rol üstlenmiştir. Sizde ticari faaliyetlerinizde gerçekleştirmek ve daha iyi seviyelere ulaşmak adına Hollanda ticari vize edinmeniz gerekecektir. Vize öncesi hangi firma ile ne tür iş yapacağınızın planlamasını yapmalı ve o firmadan davetiye almanız gerekir.
Davetiyeniz olmadan ticari vizeyle Hollanda’ya gitmeniz pek mümkün olmayacaktır. Aynı zamanda fuar gibi organizasyonlarda yer alabilmeniz için de davetiyeniz olması zorunludur. Başvuru dosyasında bulunması gereken davetiyenin mutlaka orijinal nüshasının sunulması gereklidir. Hollanda vize başvurusu esnasında ek belge taleplerini de hızlı şekilde temin etmelisiniz. Seyahat planınıza uygun şekilde hareket ederek istediğiniz ticari işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Firmaların ticari vizeler konusunda mutlaka faaliyetlerini gösterir belgeleri sunmaları gerekir. Doğrudan şirket ya da firma sahibi vize başvurusunda bulunacaksa imza sirküleri ve firmanın başvuru sahibine ait olduğunu gösterir belgeler olmalıdır. Firma çalışanı gidecekse de çalıştığını ve firma adına gitmek istediğini ispatlaması gerekir. Ayrıca hem çalışan hem de firma sahibinin son 3 aylık dönemde ki banka hesap hareketleri sunulmalıdır. Hollanda ticari vize eksik evrak sunulmadığı sürece kolay alınabilir özelliğe sahiptir. Pasaportunuz, davetiyeniz ve diğer belgeleriniz hazır olduğunda vize başvuru merkezi ile başvuru sürecini başlatabilirsiniz. Yaklaşık olarak 15 gün içerisinde sonuçlanan başvurular nihayete ermektedir.
İş toplantılarınızı ve iş görüşmelerinizi rahat şekilde gerçekleştirmeniz adına vizenizin olması zorunludur. Hollanda ticari vize evraklarını incelerken karşılıklı anlaşma olup olmadığına bakarak hareket etmektedir. Bu yüzden mutlaka görüşeceğiniz firma ya da şahısla sağlam temeller üzerine kurulu iş yürütün. Hollanda vize işlemleri titiz şekilde yürütülmesi ve aksi durumların oluşmaması adına önceden tedbirler alınması gereken türdedir. Her evrakın kontrolü de birkaç defa mutlaka yapılmalıdır. Böylece hatalı bilgi ya da belge sunma ihtimali ciddi anlamda düşecektir. Her belgenin mutlaka başvuru sahibi tarafından imzalanması gerekmektedir. Bu yüzden belgelerin hazır hale getirilmesinden sonra imzaları olup olmadığına bakılması gerekecektir.
Hollanda Vizesi İçin Gerekli Evraklar; Hollanda Vizesi İçin İstenilen Belgeler
VİZE İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
□ PASAPORT 6 Aylık süreli. İki Boş sayfa olmalı
□ BİOMETRİK FOTOĞRAF (Fotoğraf ölçüsü 3.5X4.5)
□ NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ (Barkodlu. Nüfus aile seçili olacak)
□ YERLEŞİM BELGESİ (Barkodlu)
□ SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI. (Biz yapabiliriz)
□ SEYAHAT REZERVASYONLARI (Biz yapabiliriz)
□ KONAKLAMA BELGELERİ (Biz yapabiliriz)
□ BANKA HESAP DÖKÜMÜ (Son 3 Aylık Islak imzalı kaşeli. İmzalayanın imza sirküsü)
□ DAVETİYE (Garanstelling), Davet edenin oturum kartı. Maaş Bodrosu
□ KİMLİK KARTI FOTOKOPİ
□ VİZE TALEP DİLEKÇESİ (Biz yapabiliriz)
□ ÇALIŞMA & İZİN BELGESİ (Biz yapabiliriz)
□ KİŞİ ÇALIŞAN İSE
- Güncel tarihli Şirket Evrakları (faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazetesi fotokopileri)
• SGK İşe giriş bildirgesi ve SGK tescil ve hizmet dökümü (barkodlu)
• Maaş bordrosu (son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı) - Antetli kağıda yazılmış dilekçe kaşeli ve imzalı olmalıdır.
□ KİŞİ ŞİRKET SAHİBİ İSE
- Orjinal Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
• Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
• Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
• Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
• SGK/BAĞKUR Tescil ve Hizmet dökümü - Antetli kağıda yazılmış dilekçe kaşeli ve imzalı olmalıdır.
□ KİŞİ EMEKLİ İSE
- Emeklilik kartı fotokopisi (varsa)
• Emekli olunan kurumdan alınmış yazı (ıslak imzalı) ya da e-devlet’ten alınmış emeklilik kaydı (SGK tescil ve hizmet dökümü) ve emeklilik maaş bilgisinin çıktısı
• Emeklilik maaşı aldığı bankadan geriye dönük 3 aylık banka dökümü ve banka yetkilisinin imza sirküleri
□ KİŞİ MEMUR / AVUKAT / DOKTOR İSE
- Görev ve İzin yazısı (kişinin bağlı bulunduğu kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı
• Görev kimlik kartı fotokopisi
• Maaş Bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve mühürlü)
□ KİŞİ ÖĞRENCİ İSE
- Öğrenci belgesi (güncel tarihli, orijinal)
• Muvafakat name (kişi 18 yaşından küçükse hem anne hem de baba tarafından imzalanmış noter onaylı belgenin orijinali)
• Öğrenciye sponsor olacak kişi tarafından hazırlanacak evraklar
□ KİŞİ ÇİFTCİ / TÜCCAR İSE
- Oda Sicil kaydı (Son 3 ay içerisinde alınmış)
• Güncel Şirket Evrakları (sicil gazetesi, imza sirküleri, vergi levhası fotokopisi)
• Meslek kimlik kartı fotokopisi
• SGK işe giriş bildirgesi ve SGK tescil ve hizmet dökümü
• Maaş Bordrosu (son aylık kaşe ve ıslak imzalı)
□ KİŞİ EV HANIMI İSE
- Sponsor dilekçesi
- Sponsorun Kimlik kartı fotokopisi
- Sponsorun evrakları
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]TELEFON DESTEK HATTI: 0545 571 75 71 – 0539 666 66 62
WHATS APP: 0 545 571 75 71
E-MAİL: info@kocakvize.com
ADRES: Gezgel Turizm (Koçak Vize) İşçiblokları mah. Muhsin Yazıcıoğlu cad. No:57/51, Regnum Sky Tower, Çankaya/ANKARA[/box]
Turist Vizesi İçin Gerekli Evraklar
En çok başvuruda bulunulan vize türlerinin başında turistik vize gelmektedir. Yalnızca turistik amaçlarla, 90 günden daha az süre ile yapılan seyahatleri içermektedir.
Çalışan İçin
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imza yetkilisi tarafından imzalı kaşeli dilekçe (Aslı)
- Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
- Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
- Şirket faaliyet belgesi son 3 ay içerisinde alınmış olmalı (Aslı)
- Şirket ticaret sicil gazetesi (Fotokopisi)
- SSK işe giriş bildirgesi (Fotokopisi)
- SGK 4A hizmet dökümü (E-Devlet yada SGK dan alınacak) (Fotokopisi)
- Son 6 ay içerisinde işyeri değişikliğiniz varsa eski işyeri SGK işe giriş bildirge (Fotokopisi)
- Son 3 aylık maaş bordosu (Aslı)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Ticari vizelerde şirket adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından düzenlenmiş davetiye (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
Şirket Ortağı İçin
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imzalı kaşeli dilekçe (Aslı)
- Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
- Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
- Şirket faaliyet belgesi son 3 ay içerisinde alınmış olmalı (Aslı)
- Şirket ticaret sicil gazetesi (Fotokopisi)
- SGK 4B tescil kaydı bilgisi ve 4B hizmet bilgisi (E-Devlet yada SGK dan alınacak) (Fotokopisi)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Ticari vizelerde şirket adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından düzenlenmiş davetiye (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
Devlet Memuru
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Bağlı olduğu kurum tarafından düzenlenmiş görev ve izin belgesi (Aslı)
- Kurum görev kimlik kartı (Fotokopisi)
- Son 6 aylık maaş bordosu (Aslı)
- Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- Seyahat detaylarınızı belirten imzalı dilekçe (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
Ev Hanımı
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Varsa şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
- Masraflarını karşılayacak eşine ait diğer evraklar (İlgili evrak listesine bakınız)
- Eşi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı dilekçe (Aslı)
Emekli
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Emekli olduğu kurum tarafından alınmış emeklilik belgesi (Aslı)
- Emekli maaşını aldığı banka hesabının son 6 aylık dökümü imzalı kaşeli (Aslı)
- Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Konsolosluğa hitaben yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı dilekçe (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
Ticari Vize İçin Gerekli Evraklar
Ticari faaliyetlerde bulunanların iş amaçlı seyahatlerinde alması gereken bize türüdür. 90 günü aşmamak kaydıyla alınabilen ticari vizeler için mutlaka iş ortaklarından davetiye alınması gerekmektedir.
İş ve Fuar Ziyareti Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Çalışan İçin
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imza yetkilisi tarafından imzalı kaşeli dilekçe (Aslı)
- Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
- Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
- Şirket faaliyet belgesi son 3 ay içerisinde alınmış olmalı (Aslı)
- Şirket ticaret sicil gazetesi (Fotokopisi)
- SSK işe giriş bildirgesi (Fotokopisi)
- SGK 4A hizmet dökümü (E-Devlet yada SGK dan alınacak) (Fotokopisi)
- Son 6 ay içerisinde işyeri değişikliğiniz varsa eski işyeri SGK işe giriş bildirge (Fotokopisi)
- Son 3 aylık maaş bordosu (Aslı)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Ticari vizelerde şirket adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından düzenlenmiş davetiye (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
Şirket Ortağı İçin
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Şirket antetli kağıdına seyahat detaylarınızı belirten imzalı kaşeli dilekçe (Aslı)
- Şirket imza sirküleri (Fotokopisi)
- Şirket son dönem vergi levhası (Fotokopisi)
- Şirket faaliyet belgesi son 3 ay içerisinde alınmış olmalı (Aslı)
- Şirket ticaret sicil gazetesi (Fotokopisi)
- SGK 4B tescil kaydı bilgisi ve 4B hizmet bilgisi (E-Devlet yada SGK dan alınacak) (Fotokopisi)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Ticari vizelerde şirket adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Ticari vizelerde görüşmeye gidilecek şirket tarafından düzenlenmiş davetiye (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
Devlet Memuru
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Bağlı olduğu kurum tarafından düzenlenmiş görev ve izin belgesi (Aslı)
- Kurum görev kimlik kartı (Fotokopisi)
- Son 6 aylık maaş bordosu (Aslı)
- Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- Seyahat detaylarınızı belirten imzalı dilekçe (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
Emekli
- En az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport (Aslı)
- Varsa eski pasaportlarınız (Aslı)
- Son 3 ay içinde çekilmiş 2 adet arka fonu beyaz resim
- T.C. kimlik (Fotokopisi)
- Emekli olduğu kurum tarafından alınmış emeklilik belgesi (Aslı)
- Emekli maaşını aldığı banka hesabının son 6 aylık dökümü imzalı kaşeli (Aslı)
- Şahıs adına ait bakiyeli ve güncel tarihli 3 aylık banka hesap dökümü (Aslı)
- Varsa malvarlığınızı gösteren evraklar (Araç ruhsat, Tapu vb.) (Fotokopisi)
- Evli olanlardan evlilik cüzdanı (Fotokopisi)
- Turistik vizelerde otel ve uçak bileti rezervasyonu (Fotokopisi)
- Konsolosluğa hitaben yazılmış seyahat detaylarını belirten imzalı dilekçe (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye (Aslı)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin oturum kartı veya kimlik (Fotokopisi)
- Özel ziyaret vizelerinde davetiye gönderen kişinin işyerinden son 3 aylık maaş bordrosu
- Özel ziyaret ve turistik vizelerde vukuatlı toplu nüfus kayıt örneği (Aslı)
- 30.000 EUR teminatlı tüm Avrupa ülkelerinde geçerli Seyahat Sağlık Sigortası (Aslı)
Aile ve Arkadaş Ziyaret Vizesi İçin Gerekli Evraklar
90 güne kadar alınabilen vize türlerinden biri de aile, akraba ve arkadaş ziyaretleri vizesidir. Ziyaret edilecek kişilerden alınacak davetiye bu vize türü için de zorunludur.
Standart Evraklar
□ Pasaport
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içerisindeki vizelerinize (Schengen ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Kore, Japonya, Yeni Zelanda) ait fotokopiler gerekmektedir. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmelidir.[/box]
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir.
18 yaş üstü yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin pasaportlarında mutlaka imza alanları dolu olmalıdır.
[/box]
□ Başvuru Formu
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar eksiksiz doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken; başvuru formunun 3. ve 4. sayfaları mutlaka imzalanmalı ve başvuru tarihi unutulmamalıdır. Başvuru şahsen yapılmayacak ise başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı vekalet formu ile vekaleti alan kişinin kimlik fotokopisi ibraz edilmesi zorunludur. (Online Başvuru Formu) – Gerekli Tüm Formlar[/box]
□ Biometrik Fotoğraf
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35×45 mm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü 1 adet fotoğraf gereklidir. Örnek Fotoğraf Tablosu
Biometrik fotoğraf çekimi hizmetleri için VFS Global ofislerinden destek alabilirsiniz.
[/box]
□ Seyahat Sağlık Sigortası
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir. Seyahat sağlık sigortası her durumu kapsayacak şekilde olmalıdır. Sigorta poliçesinde yürürlüğe girmesi ve sona ermesi ile ilgili özellikle bir saat belirtilmediyse, genellikle öğlen saat 12 kabul edilir. Dolayısıyla sadece günün yarısı sigortalı olan bu günler için sigorta şartı yerine getirilmiş sayılmaz. Bir başka ifadeyle örneğin 8 ila 13 Mart tarihlerinde seyahat etmek istiyorsanız, en az 7 Mart´tan 14 Mart´a kadar geçerli bir seyahat sağlık sigortası ibraz etmeniz gerekmektedir.[/box]
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Not 1 : AB/AET vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları seyahat sağlık sigortası ibrazından muaftırlar. (Hollanda vatandaşları hariç)[/box]
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Not 2 : Transit vize (Hollanda havaalanını schengen dışı bir ülke için geçiş amaçlı kullanacak ve havaalanında herhangi bir kapı geçişi yapmayacak kişiler) başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin seyahat sağlık sigortası sunma zorunluluğu yoktur.[/box]
Seyahat sağlık sigortası bilgi notu için tıklayınız.
□ Vize Harcı
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Başvurunuz esnasında VFS Global ofislerinden ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. (Ücret Tablosu)[/box]
Araç Bilgileri
□ Seyahat Rezervasyonları
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Uçuş veya tur organizasyonlarının rezervasyonları sunulmalı ve gidiş dönüş tarihleri ile seyahat detaylarını içerir olması gerekmektedir.[/box]
Meslek Ve Gidiş Amacına Göre Evraklar
□ Konaklama Belgeleri
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Seyahat konaklama durumunuza ait belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir. Konaklama rezervasyonları veya Hollanda’daki davet eden kişinin yabancılar dairesince yada bağlı bulundukları Belediye kurumlarından hazırlattığı onaylı davetiyenin geçerli aslı ve fotokopisi ibraz edilmelidir. (Verpflichtungserklärung)[/box]
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Not: Masrafların karşılanacağına dair resmi bir davetiye ibraz edilemez ise; davet eden kişi tarafından yazılacak Hollandaca düz bir davetiye dilekçesi ile kimlik, ikamet veya oturum belgelerinin sunulması gerekmektedir.[/box]
□ Nüfus Kayıt Örneği Aslı
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Türk vatandaşları için; Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ibraz edilmelidir. Bu belge yalnızca QR Barkodu ile kabul edilmektedir. Düşünceler kısmı doldurulmuş olmalıdır. (Sponsorluk durumlarında sponsor olan 1.derece akrabanın nüfus kayıt örneğinde akrabalık derecesi görünmelidir.)[/box]
□ Banka Dökümü
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır.[/box]
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Not: Banka hesap dökümünün, başvuru tarihinden önceki son onbeş ( 15 ) gün içinde düzenlenmiş olması gerekmekte.[/box]
□ Çalışma & İzin Belgesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Şirketinizden temin edeceğiniz çalışma ve izin belgesi yaptığınız işe dair açıklama içermeli, seyahat tarih aralığı belirtilmiş olmalı, ıslak imza ve kaşeli olarak ibraz edilmelidir. [/box]
□ Sgk Hizmet Dökümü
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]SGK veya e-devlet internet sitesi üzerinden temin edebileceğiniz bu evrak detaylı olarak tüm sigorta geçmişinizi belirtmelidir. Müracaatçı emekli ve halen çalışmakta ise SGK destek primi ödemelerini de ek olarak ibraz etmelidir. Sunulan tüm SGK evraklarında okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir. QR Barkodu olmayan evraklar başvuru sırasında kabul edilmeyecektir. [/box]
□ Sgk İşe Giriş Bildirgesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Şirketinizden temin edeceğiniz işe giriş bildirgenizin fotokopisi sunulmalıdır. SGK Bildirgesinde okunaklı ve Barkodu olması gerekmektedir. Barkodu olmayan evraklar başvuru sırasında kabul edilmeyecektir.[/box]
□ Maaş Bordroları
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Son 3 aya ait kaşeli ve imzalı maaş bordroları ibraz edilmelidir.[/box]
□ İş Sözleşmesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Sgk\’lı çalışan değil iseniz çalıştığınız firma ile aranızdaki iş aktini kanıtlayan noter onaylı iş sözleşmesi sunulmalıdır.
[/box]
□ Ek Gelir Belgeleri
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.[/box]
Eğitim Kültürel Sportif Erkinlik Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Hollanda’ya gerçekleştirilecek kültürel ve sportif faaliyetler için 90 güne kadar geçerli kültürel vize başvurusunda bulunmak gerekmektedir.
Standart Evraklar
□ Pasaport
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içerisindeki vizelerinize (Schengen ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Kore, Japonya, Yeni Zelanda) ait fotokopiler gerekmektedir. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmelidir.[/box]
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir.[/box]
18 yaş üstü yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin pasaportlarında mutlaka imza alanları dolu olmalıdır.
□ BAŞVURU FORMU
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar eksiksiz doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken; başvuru formunun 3. ve 4. sayfaları mutlaka imzalanmalı ve başvuru tarihi unutulmamalıdır. Başvuru şahsen yapılmayacak ise başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı vekalet formu ile vekaleti alan kişinin kimlik fotokopisi ibraz edilmesi zorunludur. (Online Başvuru Formu) – Gerekli Tüm Formlar[/box]
□ BİOMETRİK FOTOĞRAF
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35×45 mm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü 1 adet fotoğraf gereklidir. Örnek Fotoğraf Tablosu
Biometrik fotoğraf çekimi hizmetleri için VFS Global ofislerinden destek alabilirsiniz.
[/box]
□ Seyahat Sağlık Sigortası
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir. Seyahat sağlık sigortası her durumu kapsayacak şekilde olmalıdır. Sigorta poliçesinde yürürlüğe girmesi ve sona ermesi ile ilgili özellikle bir saat belirtilmediyse, genellikle öğlen saat 12 kabul edilir. Dolayısıyla sadece günün yarısı sigortalı olan bu günler için sigorta şartı yerine getirilmiş sayılmaz. Bir başka ifadeyle örneğin 8 ila 13 Mart tarihlerinde seyahat etmek istiyorsanız, en az 7 Mart´tan 14 Mart´a kadar geçerli bir seyahat sağlık sigortası ibraz etmeniz gerekmektedir.[/box]
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Not 1 : AB/AET vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları seyahat sağlık sigortası ibrazından muaftırlar. (Hollanda vatandaşları hariç)[/box]
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Not 2 : Transit vize (Hollanda havaalanını schengen dışı bir ülke için geçiş amaçlı kullanacak ve havaalanında herhangi bir kapı geçişi yapmayacak kişiler) başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin seyahat sağlık sigortası sunma zorunluluğu yoktur.[/box]
Seyahat sağlık sigortası bilgi notu için tıklayınız.
□ Vize Harcı
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Başvurunuz esnasında VFS Global ofislerinden ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. (Ücret Tablosu)[/box]
Araç Bilgileri
□ Seyahat Rezervasyonları
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Uçuş veya tur organizasyonlarının rezervasyonları sunulmalı ve gidiş dönüş tarihleri ile seyahat detaylarını içerir olması gerekmektedir.[/box]
Meslek Ve Gidiş Amacına Göre Evraklar
□ Konaklama Belgeleri
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Seyahat konaklama durumunuza ait belgeleri ibraz etmeniz gerekmektedir. Otel vb. rezervasyonlar sunulmalıdır. Rezervasyon bilgileri başvuru sahibinin adı ve soyadını içermeli ve tüm seyahat tarihini kapsayacak şekilde olmalıdır.[/box]
Kültürel bir etkinliğe veya kongreye katılmak için:
□ Kültürel Davetiye
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Aşağıdaki özelliklerde etkinliği organize eden tarafından düzenlenmiş bir davetiye, kültürel hizmeti sunan kurum ile yapılmış sözleşme yada yenilikçi bir çalışmaya ait davetiye;
Etkinliği organize edenin adresi ve iletişim bilgileri ile etkinliğin yapılacağı yer ve Hollanda`daki mekan hakkında bilgi,
Etkinliğin yapılacağı zaman aralığı ve etkinliğin türü,
Başvuru sahibinin adı-soyadı ve görevi,
Duruma göre seyahat, konaklama gibi giderlerinin karşılanacağına dair ibare yer almalıdır.
Spor etkinliğine katılmak için:
[/box]
□ Sportif Faaliyet Davetiyesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Spor kulübü veya spor federasyonu tarafından verilen davetiye veya aşağıdaki bilgileri içeren ve spor organizasyonuna katılımı tasdikleyen belge;
Etkinliği organize edenin adresi ve iletişim bilgileri ve etkinliğin yapılacağı yer ve Hollanda`daki mekan hakkında bilgi,
Etkinliğin yapılacağı zaman aralığı ve etkinliğin türü,
Sporcu ve onun görevi hakkında bilgi,
Duruma göre seyahat, konaklama gibi giderlerinin karşılanacağına dair ibare yer almalıdır.
[/box]
□ Gönderen Kurum Dilekçesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Gönderen Türkiye spor kulübü veya spor federasyonu tarafından verilen ve aşağıdaki bilgileri içeren belge:
Etkinliğin yapılacağı zaman aralığı ve etkinliğin türü
Sporcu ve onun görevi hakkında bilgi
Duruma göre seyahat, konaklama gibi giderlerinin karşılanacağına dair ibare yer almalıdır.
[/box]
□ Ek Gelir Belgeleri
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Tapu, Araç ruhsatı, kira gelirleri, ek hesap dökümleri vb. diğer gelirler sunulmalıdır.[/box]
Dilekçe
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Başvuru sahiplerinin 1. dereceden yakını tarafından destekleneceklerine dair ıslak imzalı , okunaklı, gidiş dönüş tarihleri ve garanti ibaresinin yer aldığı bir dilekçe ibraz etmeleri gerekmektedir.
Masraflarınızı karşılayacak 1.derece akrabanın kendi başvurmasa bile şahsen başvuruda bulunacağı şekilde tüm gelir evraklarını sunmalıdır.
Masrafları karşılayacak sponsor kişi meslek grubuna göre kendi gelir evraklarını eksiksiz ibraz etmelidir.
[/box]
Tır Şoförü Vizesi İçin Gerekli Evraklar
Standart Evraklar
□ Pasaport
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Talep edilen vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalıdır. Pasaport on yıldan eski olmamalı (uzatma kabul edilmemekte) ve en az iki boş sayfası olmalıdır. Pasaportun resimli sayfası ve son 3 yıl içerisindeki vizelerinize (Schengen ülkeleri, İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Kore, Japonya, Yeni Zelanda) ait fotokopiler gerekmektedir. Geçerliliği sona ermiş eski pasaportlar da başvuru sırasında ibraz edilmelidir.[/box]
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir.
18 yaş üstü yabancı uyruklu başvuru sahiplerinin pasaportlarında mutlaka imza alanları dolu olmalıdır.
[/box]
□ Başvuru Formu
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Başvuru Formunda yer alan tüm alanlar eksiksiz doldurulmuş ve form başvuru sahibi tarafından imzalanmış olmalıdır. Dikkat edilmesi gereken; başvuru formunun 3. ve 4. sayfaları mutlaka imzalanmalı ve başvuru tarihi unutulmamalıdır. Başvuru şahsen yapılmayacak ise başvuru sahibi tarafından ıslak imzalı vekalet formu ile vekaleti alan kişinin kimlik fotokopisi ibraz edilmesi zorunludur. (Online Başvuru Formu) – Gerekli Tüm Formlar[/box]
□ Biometrik Fotoğraf
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Biometrik özelliklere uygun, rötuşsuz, fonu beyaz, 6 aydan eski olmayan, 35×45 mm ebatlarında ve tüm yüzün net göründüğü 1 adet fotoğraf gereklidir. Örnek Fotoğraf Tablosu
Biometrik fotoğraf çekimi hizmetleri için VFS Global ofislerinden destek alabilirsiniz.
[/box]
□ Seyahat Sağlık Sigortası
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]En az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalıdır. Seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ıslak kaşe ve imzalı fotokopisi ile ibraz edilmelidir. Seyahat sağlık sigortası her durumu kapsayacak şekilde olmalıdır. Sigorta poliçesinde yürürlüğe girmesi ve sona ermesi ile ilgili özellikle bir saat belirtilmediyse, genellikle öğlen saat 12 kabul edilir. Dolayısıyla sadece günün yarısı sigortalı olan bu günler için sigorta şartı yerine getirilmiş sayılmaz. Bir başka ifadeyle örneğin 8 ila 13 Mart tarihlerinde seyahat etmek istiyorsanız, en az 7 Mart´tan 14 Mart´a kadar geçerli bir seyahat sağlık sigortası ibraz etmeniz gerekmektedir.[/box]
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Not 1 : AB/AET vatandaşlarının eşleri ve 21 yaş altındaki çocukları seyahat sağlık sigortası ibrazından muaftırlar. (Hollanda vatandaşları hariç)[/box]
[box type=\”note\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Not 2 : Transit vize (Hollanda havaalanını schengen dışı bir ülke için geçiş amaçlı kullanacak ve havaalanında herhangi bir kapı geçişi yapmayacak kişiler) başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin seyahat sağlık sigortası sunma zorunluluğu yoktur.[/box]
Seyahat sağlık sigortası bilgi notu için tıklayınız.
□ VİZE HARCI
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Başvurunuz esnasında VFS Global ofislerinden ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. (Ücret Tablosu)[/box]
MESLEK VE GİDİŞ AMACINA GÖRE EVRAKLAR
□ Uluslararası Sürücü Belgesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Türkiye ve uluslararası kullanımlara ait sürücü belgeleri gerekmektedir. (SRC ve Ehliyet)[/box]
□ Sgk İşe Giriş Bildirgesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Şirketinizden temin edeceğiniz işe giriş bildirgenizin fotokopisi sunulmalıdır. SGK Bildirgesinde okunaklı ve Barkodu olması gerekmektedir. Barkodu olmayan evraklar başvuru sırasında kabul edilmeyecektir. [/box]
□ Sgk Hizmet Dökümü
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]SGK veya e-devlet internet sitesi üzerinden temin edebileceğiniz bu evrak detaylı olarak tüm sigorta geçmişinizi belirtmelidir. Müracaatçı emekli ve halen çalışmakta ise SGK destek primi ödemelerini de ek olarak ibraz etmelidir. Sunulan tüm SGK evraklarında okunaklı QR Barkodu olması gerekmektedir. QR Barkodu olmayan evraklar başvuru sırasında kabul edilmeyecektir. [/box]
□ Faaliyet Belgesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Şirketinizin faaliyetine göre kayıtlı bulunduğu odalardan temin edebileceğiniz Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti fotokopisi 6 aydan eski olmayacak şekilde sunulmalıdır.
Buna ek olarak şirketinizin faaliyetine göre kayıtlı bulunduğu odalardan temin edebileceğiniz Faaliyet Belgenizin fotokopisi 6 aydan eski olmayacak şekilde sunulmalıdır.
[/box]
□ Ortaklık Teyit Belgesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Ortaklık var ise bunu kanıtlayıcı teyit belgesi ve her iki şirketinde imza sirküleri sunulmalıdır.[/box]
□ Güncel Vergi Levhası
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Nakliye şirketi tarafından temin edilebilen taşımacılık yetki belgesi ibraz edilmelidir.[/box]
□ C2 Yetki Belgesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Nakliye şirketi tarafından temin edilebilen taşımacılık yetki belgesi ibraz edilmelidir.[/box]
□ Şöför Listesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Nakliye şirketinin araç ve şoförlerinin bilgilerini içeren antetli kağıtta bilgileri gerekmektedir.[/box]
□ Araç Listesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Nakliye şirketine ait araçları gösteren tam liste ibraz edilmelidir.[/box]
□ Firma Dilekçesi
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Aşağıdaki bilgileri içeren Türkiye´deki işveren firmanın yazısı;
Başvuru sahibinin Ad Soyad ve görev tanımı,
Ticari ilişkinin detayları,
Seyahat masraflarının karşılanacağına dair ibare,
Örnek Firma Dilekçesine buradan ulaşabilirsiniz.
Kiralık Araç/Şoför ile gerçekleştirilecek olan Nakliyatlar için örnek Firma Dilekçesine buradan ulaşabilirsiniz.
Nakliye şirketine kayıtlı geçerli Schengen vizesi bulunan şoförlerin listesi.
[/box]
□ Belçika Firması İle Ticari İlişki Belgeleri
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Hollanda ile olan iş ilişkisini gösteren son 5 nakliye işine ait aşağıda sıralanan belgeler;
CMR Belgesi
Transit Refakat Beyannamesi (T1)
[/box]
□ Belçika Firmasından Teyit Yazısı
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Başvuru tarihinden önce son 12 ay içinde Hollanda\’ya herhangi bir nakliye işi üstlenmemiş nakliye firmaları aldıkları işi alıcıya teyit ettirmelidir. Bu teyit yazısı mutlaka sadece aşağıdaki e-posta adresine gönderilmeli: ( info.lkw@anka.diplo.de )[/box]
□ Yabancı Uyruklular
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]Türkiye´de şoför olarak bir işveren adına çalışıyor, fakat yabancı uyrukluysanız, bir Schengen Vizesi almak zorundasınız. Asıl gideceğiniz ülke Hollanda ise Hollanda\’ya bağlı temsilciliklerden vize almalısınız. Eğer bir yıllık vize talebinde bulunacaksanız da lütfen aşağıdaki belgeleri de ilave ediniz:[/box]
Son kalış süresini belgeleyen bilgi formu
Hollanda Vize Randevusu
Hollanda vize randevusu Vfs Global randevu sayfası üzerinden ya da 0090 212 373 58 06 numaralı çağrı merkezinden 08:30-12:00 ve 13:00-17:00 saatleri arasında alınmaktadır. Konsolosluklar bireysel başvuru kabul etmediği için aracı firma olan Vfs üzerinden evrak teslimi yapılmaktadır. Hollanda için; Ankara, Antalya, Bodrum, Bursa, Edirne, Gaziantep, İstanbul Altunizade, İstanbul Harbiye, İzmir ve Trabzon ofislerinden randevu alınabilmektedir. Turizm, kültürel, ticari ve aile ziyareti seçeneklerinden randevunuz alınır. Randevu alındıktan sonra randevu günü ve saatinde randevu merkezinde olmanız gerekmektedir. Tüm gerekli evrakların ve imzalanmış formların dosyanızda ibraz edilmesi gerekir. Vizeniz 14 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Bazı durumlarda bu süre uzayabilir.
Hollanda Vizesi Başvuru Formları
Hollanda Vize Formu
Hollanda vizesi diğer schengen vizeleri ile aynı formatta formlara sahiptir. Formlarınızın doğru bir şekilde doldurulması için evraklarınızın danışmanlarımıza iletmeniz gerekir. Profesyonel vize danışmanlarımız ile gerekli formlar dikkatli bir şekilde doldurulur. Vize formunun yanında gerekli evrak listesi verilir ve kişinin tüm gerekli evrakları toparlaması gerekmektedir.
Başvurunuzun olumlu sonuçlanması, bir sorun çıkmaması için seyahat tarihlerine vizenizin tek giriş veya multi giriş seçeneklerine dikkat etmeniz gerekmektedir. Tüm evraklarınızın başvuru gününde yanınızda olması gerekmektedir. Hollanda vize memurları dosyanız ile ilgili herhangi bir eksik evraktan veya bir sorundan ötürü sizden görüşme talep edebilir. Bu tarz sorunlar yaşanmaması için vize danışmanınız ile iletişimde olmanızı öneririz. Vize formunuzun tamamlanmasında firmamız hizmet sunmaktadır.
Hollanda seyahatiniz için pasaport işlemlerinizin halledilmesi sonucu seyahatinize yaklaşık 1 aylık süre kalması durumunda vize müracaat işlemlerinizi başlatmanız gerekir. Vize başvurunuzda istenen belgeler arasında Hollanda vize başvuru formu da yer almaktadır. Doğruluğu tamamen sizin sorumluluğunuz altında olan bilgiler ile doldurmanız gereken Hollanda vize başvuru formunuzu tüm evraklar ile beraber teslim etmeniz beklenir. Hollanda vize başvuru formuna Hollanda konsolosluğunun resmi internet adresi üzerinden ulaşabileceğiniz gibi bir örneği de aşağıdaki linkte yer alır. Hollanda vize başvuru formu şu şekildedir:
İngilizce Schengen Başvuru Formu
Türkçe Schengen Başvuru Formu
Kargo Teslimat Formu
Vekaletname (Yetkilendirme)
Ankara Büyükelçiliği Ek Formu
İstanbul Başkonsolosluğu Ek Formu
Eksik Evrak Dilekçesi
Tır Başvuru Formu Ek Formu
Tır Şoförü-Nakliye beyan formu
Vekaletname (Yetkilendirme) formlarını doldurmadan önce aşağıdaki örnek formlardan yardım alabilirsiniz.
Örnek Vekaletname formu (18 yaş altı)
Örnek Vekaletname formu (18 yaş üstü)
Hollanda Vize ücreti
Schengen Vize Ücreti
Vize ücreti, vize işlemleri karşılığında dış temsilcilikler (Konsolosluk/Elçilik) adına tahsil edilmektedir.
Vize ücreti, sadece Euro kabul edilmektedir. Vize ücretinin tam ve hazır getirilmesi rica olunur.
YAŞ | VİZE HARÇ BEDELİ | BAŞVURU MERKEZİ ÜCRETİ | KOÇAK VİZE HİZMET BEDELİ | TOPLAM |
0 – 5 Yaş | 0 € | 40 € | 50 € | 100 € Sigorta dahil |
6 – 11 Yaş | 40 € | 40 € | 50 € | 100 € Sigorta dahil |
12 Yaş ve Üzeri | 80 € | 40 € | 60 € | 200 € Sigorta dahil |
- Zorunlu seyahat sağlık sigorta ücretleri aşağıda paylaşılmıştır.
- Hollanda vize başvurusunun ret ile sonuçlanma durumunda vize başvurusu için gerçekleştirmiş olduğunuz ücretler iade edilmez.
- Hollanda vizesi için yapılması gereken konsolosluk ödemesi Euro ve Nakit olarak yapılmalıdır. Başvuru merkezi ve zorunlu kargo ödemesi TL olarak nakit veya kart ile ödenebilir.
- Hollanda vize başvurusunda bulunacak Avrupa Birliği üye ülkesi vatandaşlarının aile bireyleri ile birlikte seyahat etmeleri ya da seyahat sırasında buluşacaklarsa, konsolosluk vize harcından muaftır.
- Öğrenci gezileri için öğrencilere refakat eden öğretmenler konsolosluk vize harcından muaftır.
- Hollanda’ya seyahat edecek engelliler ve refakatçısı başvuru merkezi ödemesinden muaf olup, vize harcını ödemesi gereklidir
Zorunlu Seyahat Sağlık Sigortası Ücretleri
Aşağıdaki sigorta ücretleri konsolosluk vize başvuru isteklerine uygun olarak ve Covid-19 teminatı içeren sigorta poliçeleri içindir. 80 yaş üzeri sigorta primleri için bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.
GÜN SAYISI ÜCRETLENDİRME (0-80 YAŞ)
1 – 16 Gün | 12,00 € |
1 Ay | 15,00 € |
3 Ay | 20,00 € |
6 Ay | 25,00 € |
1 Yıl | 35,00 € |
Hollanda Schengen Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidebilirim?
Almanya, Hollanda, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hollanda, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, Hollanda, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Hollanda, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Çok girişli Hollanda vizeniz varsa yukarıdaki ülkelere ek olarak aşağıdaki ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz.
Bulgaristan, Hırvatistan, Monaco, Romanya, San Marino, Vatikan.
Hollanda Vizesi Kaç Günde Çıkar? Hollanda Vizesi İşlem Süresi
Hollanda vizesi başvurusu yaptığınız günden sonra genellikle 4-5 iş gününde sonuçlanır. Bununla birlikte konsolosluğun belirtmiş olduğu süre 15 günüdür ve Bazı yoğun dönemlerde bu süre 15 iş gününü bulmaktadır. Bu sebepten 4-5 günü baz alarak işlem yapılmamasını öneriyoruz.
Uygun bulunan başvuru, yapıldığı tarihten itibaren 15 takvim günü içinde karara bağlanır.
Özellikle başvurunun ayrıntılı bir tahkikat gerektirdiği bazı durumlarda bu süre, azami 30 takvim gününe kadar uzatılabilir.
İstisnai olarak, özel bazı durumlarda ek bir takım belgelerin sunulması gerektiğinde, bu süre azami 60 takvim gününe çıkabilir.
Hollanda Vizesi Randevu Alma
Hollanda vizesi randevu alma işlemleri aşağıdaki linke tıklayarak alabilirsiniz.
https://online.vfsglobal.com/Global-Appointment/
Hollanda Vize Başvuru Takip
Hollanda vize başvurularını buradan takip etmek için tıklayınız
https://www.vfsglobal.com/netherlands/turkey/index.html
Hollanda Vize Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler
ollanda Schengen ülkeleri arasında yer alır. Schengen ülkeleri için geçerli girişlerde dikkat edilmesi gereken başlıca unsurlar vardır. Hollanda seyahatinizde sorun yaşamamak adına dikkat etmeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilir:
- Özellikle Schengen giriş bölgelerinde dönüş biletinizin yanınızda olması şartı aranır. Sorunsuz bir geçiş için dönüş biletinizi yanınızda bulundurun.
- Hollanda seyahatiniz boyunca konaklama yapacağınız yerlerin adres ve rezervasyon bilgilerini sorunsuz şekilde sunabiliyor olmanız gerekir.
- Hollanda seyahat sürenizi kapsayan 30000 Euro’ya kadar teminatlı seyahat sağlık sigortanızın poliçesini yanınızda bulundurmanız gerekir.
- Hollanda seyahat süreniz boyunca pasaportunuz ve aktif geçerliliği bulunan vizenizin yanınızda olması gerekir.
- Ülkeye geliş amacınız sorulduğunda geçerli ve doğru bilgiler vermeniz gerekir.
- Geçerlilik süresi 6 aydan az kalmış pasaportlar ile Hollanda’ya giriş izni verilmez. Pasaport sürenizi kontrol ederek seyahatinize başlamanızda fayda vardır.
- Hollanda’nın vize mevzuatı çerçevesinde Hollanda’ya turist olarak yapılacak girişlerde Schengen vize başvurularının esas varış yeri ilk olarak Hollanda olması şartı aranır.
- Hollanda’dan geçiş yapacak kişiler için ikamet ettikleri ülkeye ait kimlik kartlarının yanlarında bulundurulması şartı vardır.
- Hollanda’yı geçiş noktası olarak kullanmayacak olan ve herhangi bir AB ülkesinde ikamet etmeyen Türk vatandaşlarının vizelerini sorunsuz şekilde sunabiliyor olması beklenir. Sınırlarda vize verme işlemi yapılmaz.
Uyarılar
[box type=\”warning\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
Turistik seyahat amacıyla yapacağınız vize başvurusu için yukarıda sıralanan belgelerin ibrazı gerekmektedir. Gerek duyulması halinde, Vize Bölümünce başka belgelerin de istenebileceğini lütfen göz önünde bulundurunuz. Yukarıda belirtilen belgelerin ibraz edilmiş olması, vize başvurunuzun olumlu sonuçlanacağı anlamına gelmemektedir.
Vize Bölümü, eksiksiz ibraz edilen vize başvuruları hakkında, başvuru evrakı ilgili Konsolosluk/Elçilik vize bölümüne teslim edildikten sonra esasen 15 gün içersinde karar vermek zorundadır. Bu nedenle seyahatinizden en geç 15 gün öncesinden başvuruda bulunmanız gerekir. Ancak, seyahatinizden önce üç aydan daha da erken bir tarihte başvuruda bulunmamalısınız. Başvuru evrakının VFS Global´dan Vize Bölümüne teslim edilmesi ve oradan tekrar geri gönderilmesi de ilaveten bir kaç gün sürebilir. Özellikle Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı veya Hollanda´nın dini Bayramları olan Paskalya ve Noel Bayramı öncesinde işlem süreleri uzayabilir.
25 Eylül 2014´ten beri Schengen vize başvurusunda 12 yaşını doldurmuş başvuru sahiplerinden parmak izi alınması gerekmektedir. Bu nedenle VFS Global vize başvurularını sadece randevuyla almaktadır. Parmak izi alımı için her başvuru sahibinin şahsen VFS Global şubesine gitmesi gerekmektedir.
Seyahat etmek istediğiniz ülke Hollanda ise, başvurunuzu tüm VFS Global ofislerinden gerçekleştirebilirsiniz. Evraklarınız otomatik olarak ikamet ettiğiniz yere göre sizin bağlı olduğunuz Konsolosluk Vize Bölümüne iletilir. Schengen Bölgesinde farklı ülkelere de seyahatiniz olacak ise en uzun konaklama yapacağınız ülkenin temsilciliğinden başvurmanız gerekmektedir.
Pasaportlarda yer alan uzatma ibareleri vize başvuruları için geçerli değildir. Uzatma ibaresi yer alan pasaportların tekrar ilgili birim tarafından yenilenmesi gerekmektedir. Bu ibare ile başvuru yapılmak istenmesi durumunda başvuru kabul kararı tamamen dış temsilciliklere aittir.
Tüm VFS Global ofisleri, Türkiye’de ikamet ettiğiniz il veya ilçeden bağımsız olarak, vize başvurunuzu kabul etmektedir. Fakat dış temsilciliklerin belirlenmiş yetki alanları bulunmaktadır. Buna bağlı olarak her VFS Global ofisinin de bağlı bulunduğu bir dış temsilcilik mevcuttur. Başvurunuz VFS Global ofisleri tarafından ikamet ettiğiniz ilden sorumlu Hollanda dış temsilciliğinin Vize Bölümü’ne iletilecektir.
İkamet ettiğiniz şehir ile başvuru yapmayı istediğiniz VFS Global ofisinin bulunduğu şehrin aynı diplomatik temsilciliğin (Elçilik veya Konsolosluk) yetki alanında olması gerekir. Eğer başvuru yapacağınız VFS Global ofisi başvurunuzu inceleyecek diplomatik temsilciliğin yetki alanı dışında ise bu işlem için ayrıca dış şube hizmet ücreti talep edilecektir. Ücret detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
Lütfen detaylı bilgi için ofisler ve yetki alanları ile ilgili sayfamızı https://visa.vfsglobal.com/tur/tr
[/box]
Hollanda’nın Vize İstediği/İstemediği Ülkeler
Hollanda Schengen ülkeleri bölgesinde bulunduğu için Schengen bölgesinde bulunan Hollanda dışındaki 25 ülkede yasal ikameti olan kişiler, Hollanda’ya vizesiz girebilmekte veya transit geçiş yapabilmektedir. Bu ülkeler şu şekildedir:
- Almanya •Hollanda• Hollanda• Çek Cumhuriyeti• Danimarka• Estonya• Finlandiya• Hollanda• Yunanistan• Macar Bulgaristan • Hollanda• Portekiz• Slovakya• Slovenya• İspanya• İsveç• İsviçre• Liechtenstein • İzlanda •Fransa • Letonya• Litvanya• Lüksemburg• Malta• Hollanda• Norveç
Bazı ülkeler ise Hollanda’yı 6 ay içerisinde 90 gün vizesiz ziyaret edebilmektedir. Türkiye için ise Umumi pasaport(bordo) sahiplerinin vize alması gerekirken, Hizmet(gri), Hususi(yeşil) ve Diplomatik(siyah) pasaport sahipleri Hollanda’ya 180 gün içerisinde 90 gün vizesiz girebilmektedir.
Hollanda Aşı İstiyor mu? Hollanda PCR Testi İstiyor mu?
Hollanda Aşı İstiyor mu? Hollanda PCR Testi İstiyor mu?
HOLLANDA\’YA GİDECEK YOLCULAR İÇİN SEYAHAT KISITLAMALARI |
Hangi aşıları kabul ediyor? |
|
Kaç doz aşı istiyor? | 2 doz (Johnson & Johnson için tek doz) |
Süre şartı var mı? | 2. doz aşıdan sonra 2 hafta geçme şartı var. |
PCR Testi istiyor mu? | PCR test istenmemektedir. |
HOLLANDA\’YA GİDECEK YOLCULAR İÇİN SEYAHAT KISITLAMALARI
– Aşılanmamış yolcular için giriş kısıtlaması vardır
– Karantina zorunlu değildir
– Kalkış öncesi alınmış negatif covid-19 test sonucunun sunulması gerekmez
Hollanda Covid 19 Uygulaması
Aşılı yolcular için Hollanda\’ya uluslararası seyahate izin verilir. Avrupa Ekonomik Alanı\’nın aşılanmamış vatandaşları ve \’temel nedenlerle\’ seyahat edenler için istisnalar vardır. Girişe izin verildiğinden emin olmak için gerekliliklere uymak gerekir.
İstisnai seyahat
Sınırların kapatılmasına yönelik muafiyetler, eğitim amaçlı seyahatler, insani nedenler ve uzaktan gerçekleştirilemeyen işler de dahil olmak üzere temel nedenlerle uygulanmaktadır. Tamamen aşılanmadıkça turizm amaçlı seyahate izin verilmez. Muafiyetlerin tam listesi https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/exemptions-to-the-entry-ban/eu-entry-ban-exemption-categories adresinde bulunabilir.
Aşılama gerekiyor
Seyahat edenlerin, onaylanmış bir aşı kullanarak COVID-19\’a karşı tam aşı için geçerli bir uluslararası sertifika sunmaları gerekmektedir. Nihai doz, ayrılmadan en az 14 gün önce veya tek doz Janssen aşısı ile aşılanmışsa 28 gün ve varıştan en fazla 9 ay (270 gün) önce uygulanmış olmalıdır. Bundan sonra, aşı sertifikası, bir aşı takviyesinin uygulandığını yansıtmalıdır. Alternatif olarak, yakın zamanda COVID-19\’dan iyileşenler, bunun yerine bir AB Dijital Sertifikası aracılığıyla pozitif bir COVID-19 testinin kanıtını sağlayabilir. Avrupa Ekonomik Alanı\’nın aşılanmamış vatandaşları ve temel nedenlerle seyahat edenler aşı gerekliliklerinden muaftır. İzin verilen aşılar, Avrupa İlaç Ajansı (EMA) ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylananları içerir. Tüm ayrıntılar https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/requirements-for-proof-of-vaccination adresinde bulunabilir.
Ek belgeler gerekiyor
Aşılı yolcuların varışta bir \’aşı beyanı COVID-19\’ formu ibraz etmeleri gerekmektedir. İyileşen yolcular, varışta bir \’COVID-19 kurtarma beyanı\’ formu doldurmalı ve sunmalıdır.
Daha fazla bilgi için Hollanda Hükümeti
HOLLANDA VİZESİ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Hollanda Vizesi Soru ve Cevaplar
Hollanda Vize Başvurusu İçin Bankada Ne Kadar Para Olmalı?
Hollanda vize başvurusu için bankada ne kadar para olmalı ya da Hollanda vizesi almak için bankada ne kadar para göstermeliyim? Bu sorular bize en çok sorulan ve genellikle cevabı çok yanlış bilinen sorulardır. Bu durumu size mantığı ile açıklayacağım.
Öncelikle bankada para göstermek biraz yanlış olur. Konsolosluklar, bankanızda zaten gerekli olan miktarın bulunması bekler. Ani para girişleri yapmak da her zaman konsoloslukları düşündüren ve şüpheye düşüren bir durumdur.
Hollanda vizesi almak için bankada bulunması gereken miktar şu kadar olmalı diye net rakam söylenemez. Bazı internet sitelerinde bunu görüyorum ve o şekilde yaparsanız durumunuzu riske atarsınız.
Size ilk olarak bankada görünmesi gereken minimum miktar hesabından bahsetmek istiyorum.
- Bir uçak firması sitesine girin ve seyahat edeceğiniz tarihlerdeki uçak bileti fiyatlarına bakın.
- Seyahat tarihlerdeki konaklayacağınız otel fiyatlarını internetten hesaplayın (Davetiyeli gidiyorsanız ve size konaklama sağlanıyorsa bu konuyu es geçebilirsiniz)
- Hollanda’da kalacağınız her bir gün için eğer masraflarınızı karşılayan bir davetiye varsa en az 40 €, eğer davetiyeniz yoksa 100 € olarak hesap yapın.
Yukarıdaki üç durumu hesaplayarak bankada göstermeniz gereken minimum miktarı bulabilirsiniz. Tabi burada hesap yaparken çok kötü bir uçak ve otel baz alınmamalı, çıkan hesabın üstüne de Türkiye’ye döndükten sonra en az 1 ay yaşayacak kadar nakit de eklemelisiniz.
Diğer bir önemli nokta ise, bankada bulunması gerekli olan miktar kanıtlanabilir geliriniz ile uyumlu bir miktar olmalıdır. Her ay belirli miktarda para biriktirip o birikim ile seyahat edebileceğinizi gösterebiliyor olmalıdır.
Emekli olup Hollanda’ya davetiye ile gidecekler için Hollanda’da 3 ay kalsalar dahi 700 € civarı nakit göstermeleri yeterlidir. Bizim tavsiyemiz yapılabiliyorsa 1000 € gösterilmesi yönündedir.
Bankada bulunması gereken para Euro ya da TL olabilir. Kredi kartı bakiyeleri nakit olarak kabul edilmez.
Hollanda Schengen Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidebilirim?
Bildiğiniz üzere Hollanda Schengen üye ülkelerinden biridir ve Hollanda üzerinden alacağınız vize Schengen vizesidir. Bu sayede Hollanda Schengen vizesi ile aşağıda listelemiş olduğumuz tüm ülkeleri ziyareti edebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken konu Schengen bölgesine ilk girdiğiniz ülke Hollanda olmalıdır. Hollanda vizesi ile başka bir ülkeden Schengen alanına giriş yapmak isterseniz sınır kapısında sizi ülkelerine almayabilirler.
Hollanda, Hollanda, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Hollanda, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Hollanda, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Hollanda, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
Çok girişli Hollanda vizeniz varsa yukarıdaki ülkelere ek olarak aşağıdaki ülkeleri de ziyaret edebilirsiniz. Bulgaristan, Hırvatistan, Monaco, Romanya, San Marino, Vatikan.
Hollanda Schengen Vizesi İçin Randevu Nasıl Alınır?
Hollanda Schengen vize ve 90 gün üzeri eğitim vizesi başvurusu için VFS Global isimli Hollanda vize başvuru merkezi resmi internet sitesi (https://VFS Global.com.tr/de/tr) üzerinden >vize işlemleri> randevu işlemleri sekmesinden online olarak randevu Hollandaız gerekmektedir. Özellikle linki sizinle paylaştım çünkü size randevu almak adına dolandırıcılık yapan ve sitesini VFS Global’ya benzeten çok firma var. Bu konuda dikkatli olmanızı öneririm.
Hollanda Vizesi için Biyometri işlemi (VIS) Ne Demek?
VIS kelimesinin açılımı Visa Information System yani Bilgi Kaydı Sistemi’dir. Burada VIS ile adlandırılan konunun tam anlaşılabilir ismi ise parmak izi verme işlemidir.
Hollanda ve tüm Schengen üye ülkeler 25 Eylül 2014 tarihinden itibaren biyometrik Bilgi Kaydı Sistemine (VIS) geçmiş bulunmaktadır.
Çok daha net olmak gerekirse Hollanda vize başvurusu için parmak izi vermeniz gerekmektedir. Parmak izi kaydınız sistemde 5 sene boyunca kayıt altında tutulur.
Hollanda Vize Başvurusunu Şahsen Mi Yapmak Gerekir?
Hollanda vize başvurusu için parmak izi vermeniz gerekiyorsa vize başvurusunda şahsen bulunmanız gerekmektedir. Parmak izi vermediyseniz, vize başvurusunu sizler adına biz gerçekleştirebiliyoruz.
Hollanda Vize Başvurusu için Parmak İzi Vermem Gerekiyor Mu?
Son 59 ay içerisinde herhangi bir Schengen üye ülkesi için parmak izi verdiyseniz tekrar parmak izi vermenize gerek yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken 2 konu vardır;
- Son 59 içerisinde gerçekleştirdiğiniz vize başvurusunun olumlu sonuçlanması ve vize almış olmanız.
- Son 59 ayı hesaplarken vize başlangıç tarihiniz değil, parmak izini vermiş olduğunuz tarihten hesap yapılmalıdır.
Hollanda Vizesi için Fotoğraf Ölçüsü
- 35×45 mm boyutunda ve biyometrik olmalı
- Herhangi bir rötuş yapılmamalı
- Arka fonu beyaz olmalı
- 6 aydan eski olmamalı
- Yüz açık bir şekilde görünüyor olmalı, alın ve kulak görünmeli
- Yüzde gözlük, küpe vb. takılar çıkarılmalı
- Eğer başörtüsü kullanıyorsanız, alın ve kulaklar muhakkak görünmeli
- Fotoğraf net olmalı, kesinlikle bulanık olmamalı
Hollanda Vize Reddi ve Redde İtiraz Nasıl Yapılır?
Hollanda vize reddi sonucunda size bir ret mektubu verilir ve bu ret mektubunda ret gerekçesi beyan edilir. Hollanda vize reddi sonunda itiraz hakkınız bulunmaktadır. Eğer ret kararının yerinde olmadığını düşünüyorsanız redde itiraz edebilirsiniz. Hollanda vize reddine itiraz, vize sonucunuzu aldığınız günden itibaren 1 ay içinde yapılmalıdır.
Hollanda vize reddine itiraz için özel bir form yoktur. Hollanda vize reddine itiraz vize red mektubunuzda yazan sebepleri açıklar nitelikte Hollanda yazılmış bir dilekçe hazırlamalısınız. Bu dilekçe içerisinde tarih, kişisel bilgileriniz (İsminiz, Pasaport ve TC numarası, doğum tarihi gibi) ve iletişim bilgileriniz yer almalıdır. Bununla birlikte vize ret mektubunuzda yer alan numarayı da eklemelisiniz. Dilekçenizi muhakkak imzalamalısınız.
Bu dilekçeye ek olarak vize ret mektubunuz, ret kararının yanlış olduğunu düşündüğünüz evrakları Hollanda’ya çevirerek eklemelisiniz (Vize başvurusu sırasında sunmuş olduğunuz evrakları tekrar sunmanıza gerek yoktur).
Hollanda vize ret dilekçenizi ve ret mektubunuzu ilgili Hollanda konsolosluğuna posta, fax ya da e-posta yolu ile iletebilirsiniz. Hollanda konsolosluk ve büyükelçilik iletişim bilgileri bu sayfanın devamında paylaşılmıştır.
Hollanda vize reddine itiraz ücretsizdir ve bu süreç 3 ay kadar sürebilmektedir. İtiraz işlemi süresince başka bir Schengen ülkesi ya da Hollanda için vize başvurusunda bulunamazsınız.
Ret cevabına karşı mahkemede dava açılabilmektedir. Bu konuda bilgiyi
www.berlin.de/sen/justiz/gerichte/vg/ internet sayfasında bulabilirsiniz.
Hollanda Vize Reddi Sonrası Yeni Başvuru Yapabilir Miyim?
Hollanda vize reddi aldıktan sonra itirazda bulunmadıysanız yeni bir vize başvurusu yapabilirsiniz. (Yukarıda belirttiğim gibi itiraz süresince vize başvurusunda bulunamazsınız. İtiraz sonuçlandıktan sonra yeniden başvuru yapabilirsiniz.) Bu yapacağınız vize başvurusu yine Hollanda üzerinden olmalıdır. Hollanda vize reddi sonrasında başka ülke üzerinden Schengen vizesi almak için başvuru yaparsanız sonuç yüksek ihtimalle ret olur. Bunun sebebi ise, Schengen ülkelerinin bir kuralı olan vize reddi durumunun ret kararı veren ülke üzerinden kaldırılması gerektiğindendir. (Ret kararı üzerinden 1 seneden fazla zaman geçtiyse başka ülke üzerinden başvuru yapılması büyük sakınca doğurmaz).
Yeni yapacağınız başvuruda almış olduğunuz ret mektubundaki eksiklikleri tamamlamalı ve dilekçenizde açıklama yapmanızı tavsiye ederiz. Yeni yapılan Hollanda vize başvurusu için de tüm evrakları tekrar hazırlamalı ve aynı işlemleri tekrar yapmalısınız. Bununla birlikte aynı vize ücretlerini de ödemeniz gerekmektedir.
Hollanda Büyükelçiliği ve Konsolosluğu İletişim Bilgileri
Hollanda Ankara Büyükelçiliği
Ankara Hollanda Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü görev alanındaki iller;
Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Isparta, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin,Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Tunceli, Uşak, Van, Yozgat.
Adres: Hilal Mh., Turan Güneş Blv, Hollanda Cd. 5, 06550, Ankara
Telefon: +90 312 409 18 00
Faks+90 312 409 18 98
E-posta: ank@minbuza.nl
Mesai saatleri: Pazartesi – Cuma, 09.00 – 17.00
Acil Durumlar
Mesai Saatleri Dışında: +31 247247247
İnternet Sitesi: https://www.hollandavesen.nl/
İnternet Sitesi: https://www.hollandavesen.nl/ulkeniz-ve-hollanda/turkiye/hakkimizda/hollanda-buyukel-iligi
Hollanda İstanbul Başkonsolosluğu
İstanbul Hollanda) Başkonsolosluğu görev alanındaki iller;
İstanbul, Ardahan, Artvin, Balıkesir, Bartın, Bayburt, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Düzce, Edirne, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Ordu, Rize, Samsun, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Trabzon, Yalova ve Zonguldak.
Adres: İstiklal Caddesi 197, 34433, Beyoğlu/İstanbul
Telefon: +90 212 393 21 21
Faks: +90 212 292 50 31
E-posta: ist@minbuza.nl
Mesai Saatleri: Pazartesi – Cuma, 09:00- 17:00
Acil Durumlar;
Mesai Saatleri Dışında: +31 247247247
İnternet Sitesi: https://www.hollandavesen.nl/
İnternet Sitesi: https://www.hollandavesen.nl/ulkeniz-ve-hollanda/turkiye/hakkimizda/hollanda-ba-konsoloslu-u
[box type=\”success\” align=\”\” class=\”\” width=\”\”]
1. Adım: Bizimle İletişime Geçin
Durumunuzu analiz ediyoruz ve size özel olarak hazırlanmış Hollanda vizesi için gerekli evraklar listesini ücretsiz gönderiyoruz.
- Adım: Evrakları Bize Ulaştırın
Bize ulaştırdığınız evrakları kontrol ediyoruz ve dosyanızı Hollanda vize başvurusu için hazır hale getiriyoruz.
- Adım: Randevu Günü Parmak İzi Vermeye Gelin
Son 59 ay içerisinde Schengen vizesi için parmak izi verdiyseniz, siz gelmeden Hollanda vize başvurusunu sizin adınıza biz gerçekleştiriyoruz.
Son Adım: İşlem Tamamlandı
Sonuçlanan pasaportu biz teslim alıyoruz ve size iletiyoruz.
[/box]
İyi Yolculuklar! Vize Sahipleri İçin Notlar!
Vize etiketinizdeki bilgilerde herhangi bir hata oluşmadığı takdirde, seyahatinize hiçbir engel yoktur. Pasaportunuzu teslim aldığınızda vize etiketindeki bilgileri lütfen kontrol ediniz.
Hollanda vizesi web sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz. Hollanda Vize başvurunuz için daha sağlıklı ve olumlu bir yol izlenmesi için Koçak Vize ailesi olarak size profesyonel hizmet vermeye hazırız.